Фигура 7 копия 4 Untitled-1
  • VEKA Профили

Совети

Топлинска изолација


Кога станува збор за топлинска изолација на објект, прозорците и вратите представуваат најбитен факторт. Со правилна примена на голем број мерки може да ги искористите најголемите енергетски потенцијали.

VEKA профилите подразбираат спроведување на стандардите пропишани со законите за топлинска изолација како за нова градба, така и за реновирани објекти. Исто така, многу лесно ќе се постигнат високи стандарди, утврдени со новите правила за зачувување на енергијата (EnEV).

Кога станува збор за топлинска изолација на прозорците, најважната ставка е коефициентот на пренос на топлина (т.н. U-вредност). Со користење на специјални термо стакло и висококвалитетни VEKA-PVC профили и нивната повеќекоморна технологија се постигнуваат оптимални резултати.

VEKA прозорците не ги исполнуваат сите овие барања само со нивниот атрактивен дизајн туку со нивните извонредни внатрешни вредности: издржливост, најдобар изолациски повеќекоморен систем ги намалуваат трошоците за греење и обезбедуваат максимална заштита и безбедност. Оптималната заштита од бучава го зголемува квалитетот и нивото на удобност а материјалот е лесен за одржување, водоотпорен, стабилен и дава атрактивен изглед на прозорецот. Металните засилувања кои се компатибилни со VEKA системите гарантираат високо ниво на безбедност.

VEKA SPECTRAL


Golden oak
Nussbaum
Mahagoni
Mooreiche
Braun
Siena rosso
Siena noce
Winchester
Douglasie
Streifen Douglasie
Bergkiefer
Oregon III
Eiche hell
Eiche rustikal
Shogun AC
Shogun AD
Shogun AF
Macore
Rosewood
Weiß
Papyrusweiß
Cremeweiß
Hellelfenbein
Zinkgelb
Lichtgrau
Achatgrau
Silbergrau
Silbergrau ungenarbt
Basaltgrau
Basaltgrau ungenarbt
Anthrazitgrau
Anthrazitgr. seidenglatt
Schiefergrau
Schiefergrau ungenarbt
Quarzgrau
Kobaltblau
Ultramarinblau
Brillantblau
Stahlblau
Blaugrü
Smaragdgrün
Moosgrün
Tannengrün
Karminrot
Rubinrot
Weinrot
Aluminium gebürstet
Earl platin
Quarz platin
Crown platin
Карактеристики на VEKA профилот.
Енергетска ефикасност

Стабилни повеќекоморни системи со одлични изолациски карактеристики.

Заштита од бучава

Висока звучна изолација овозможува мир и тишина во Вашиот дом.

Дизајн и долготрајност

Висококвалитетен PVC профил е отпорен на влијанието од надворешната средина, мазната површина е во боја и дезен по желба.

Цврстина и стабилност

Употребата на специјално челично појачување обезбедув висока структурна стабилностост