Фигура 7 копия 4 Untitled-1
  • VEKA Профили

Спектар бои

Вратите и прозорците во боја даваат посебен шарм за секој дом. Компанијата ВЕКА нуди широк спектар на бои и текстури на "дрво" кои можат да го задоволат вкусот и на оние кои се најпребирливи, Можете да ја изберете бојата на прозорецот во согласност со бојата на фасадата на вашата куќа или зграда. Фолијата во боја може да се постави на една или на двете страни и да дозволи безброј комбинации, ако сакате бојата на внатрешноста на прозорецот да биде различна од надворешната страна.

Golden oak
Nussbaum
Mahagoni
Mooreiche
Braun
Siena rosso
Siena noce
Winchester
Douglasie
Streifen Douglasie
Bergkiefer
Oregon III
Eiche hell
Eiche rustikal
Shogun AC
Shogun AD
Shogun AF
Macore
Rosewood
Weiß
Papyrusweiß
Cremeweiß
Hellelfenbein
Zinkgelb
Lichtgrau
Achatgrau
Silbergrau
Silbergrau ungenarbt
Basaltgrau
Basaltgrau ungenarbt
Anthrazitgrau
Anthrazitgr. seidenglatt
Schiefergrau
Schiefergrau ungenarbt
Quarzgrau
Kobaltblau
Ultramarinblau
Brillantblau
Stahlblau
Blaugrü
Smaragdgrün
Moosgrün
Tannengrün
Karminrot
Rubinrot
Weinrot
Aluminium gebürstet
Earl platin
Quarz platin
Crown platin


Упатство за одговорно чистење и одржување

VEKA профилите со врвен квалитет се многу трајни а нивната мазна површина е постојана и отпорна на сите временски услови.Со желба да долго низ годините без поголем напор одржувате вредност и уживате во атрактивниот изглед на Вашиот прозорец, врата и ролетна неопходно е да се придружувате на упатството за чистење и одржување во прилог.Кои средства за чистење ги користите¬?

• Идеално средство за чистење на профилите е мека крпа, млака вода и pH-неутрално средство за чистење на база на сапун , препоручуваме без боја и мирис.Најчесто е доволно само редовно чистење со млака вода.

• Во случај на груба нечистотија користете проверено средство за чистење специјално наменето за PVC профили, слично на она од VEKA сетот за чистење

• Во никој случај не смеете да користите абразивни средства за чистење или груби сунгери, крпи или четки за чистење и триење.

• Истотака никогаш не смее да се користи јака киселина и разредувач.Ова средство може трајно да ја оштети површината на профилот.

• Не користете чистачи на пареа, бидејки топлата пареа може да го омекне PVC.

На кој начин чистите ?

• Задолжително треба да исчистите секој пат кога на површината на профилот ќе се појави видлива нечистотија. Во спротивно наслагите од нечистотијата во контакт со дожд може да остават трајни оштетувања.

• Поголем број од средствата за чистење не представуваат опасност кога ке дојдат во контакт со профилот, но доколку многу често се употребуваат може да предизвикаат оштетување. Затоа е многу важно да после чистење го исплакните профилот само со вода како би ги одстраниле сите остатоци од средството за чистење, Исто така е задолжително чистење доколку дојде прфилот во контакт со крема за сончање бидејки во спротивно може да дојде до трајни и видливи промени на површината на профилот.

• Од самиот почеток секогаш користете средство кое е наменето за чистење на пвц профили и мека крпа.Оштетувања може да настанат како последица од неправилно чистење и обично тоа се забележува после подолг временски период па затоа брзите тестирања на средствата на некој скриен дел на профилот нема смисла.Карактеристики на VEKA профилот.
Енергетска ефикасност

Стабилни повекекоморни системи со одлични изолациски карактеристики.

Заштита од бучава

Висока звучна изолација овозможува мир и тишина во Вашиот дом.

Дизајн и долготрајност

Висококвалитетен PVC профил е отпорен на влијанието од надворешната средина, мазната површина е во боја и дезен по желба.

Цврстина и стабилност

Употребата на специјално челично појачување обезбедув висока структурна стабилностост.