Фигура 7 копия 4 Untitled-1
  • VEKA профили
VEKASUN
Систем на решетки
  • Решетките на VEKA се многу привлечен стилски елемент кој може да го разубави изгледот на фасадата. Со широк спектар на бои и форми, поточно со нивната естетика тие хармонично се вклопуваат во сите архитектонски стилови и во исто време даваат посебен акцент како самостоен елемент. Покрај тоа, решетките претставуваат идеална заштита од ветерот и непогодни временски влијанија, како што е сончевото зрачење, а во исто време се и естетски пријатна заштита од светлина. Решетките VEKA се изработени од ПВЦ материјал, со одлична климатска и временска отпорност и одржување на оптимален квалитет и под влијание на агресивната морска клима и индустриското загадување. Челичните засилувања во профилното јадро гарантираат високо ниво на стабилност, совршена функционалност и дополнителна безбедност.
  • Со обемната профилна програма на VEKA е можно да се реализираат најневообичаените форми - правоаголни, заоблени или шилеста - секако решение за сечиј индивидуален избор со рационален дизајн и изработени по димензија. За посебни желби VEKA решетките можат да бидат опремени со подвижни ламели и декоративни елементи.

Golden oak
Nussbaum
Mahagoni
Mooreiche
Braun
Siena rosso
Siena noce
Winchester
Douglasie
Streifen Douglasie
Bergkiefer
Oregon III
Eiche hell
Eiche rustikal
Shogun AC
Shogun AD
Shogun AF
Macore
Rosewood
Weiß
Papyrusweiß
Cremeweiß
Hellelfenbein
Zinkgelb
Lichtgrau
Achatgrau
Silbergrau
Silbergrau ungenarbt
Basaltgrau
Basaltgrau ungenarbt
Anthrazitgrau
Anthrazitgr. seidenglatt
Schiefergrau
Schiefergrau ungenarbt
Quarzgrau
Kobaltblau
Ultramarinblau
Brillantblau
Stahlblau
Blaugrü
Smaragdgrün
Moosgrün
Tannengrün
Karminrot
Rubinrot
Weinrot
Aluminium gebürstet
Earl platin
Quarz platin
Crown platin
Карактеристики на VEKA профилот.
Енергетска ефикасност

Стабилни повекекоморни системи со одлични изолациски карактеристики

Заштита од бучава

Висока звучна изолација овозможува мир и тишина во Вашиот дом.

Дизајн и долготрајност

Висококвалитетен PVC профил е отпорен на влијанието од надворешната средина, мазната површина е во боја и дезен по желба

Цврстина и стабилност

Употребата на специјално челично појачување обезбедув висока структурна стабилностост.