Фигура 7 копия 4 Untitled-1
  • VEKA профили
ARTLINE 82
Совршена елеганција
  • ARTLINE 82 е систем на новата генерација на VEKA, кој обезбедува можност за изработка на елегантни елементи со префинет дизајн, големи стаклени површини и многу малку забележлива прозорска рамка. Системот е специфичен по новата рамка кој гледано однадвор го покрива крилото навнатре и може целосно да биде обложен со системи за топлинска изолација. Во споредба со конвенционалните прозорски системи овој систем со јасни линии и големи стаклени површини претставува модерен и минималистички дизајн.
  • Дури и без надворешна изолација, системот ARTLINE 82 има одлична вредност на топлинска изолација Uf = 1,0 V / (m² K), а во исто време благодарение на профилите видливи само однатре ја оптимизираат дневната светлина во просториите. Користењето на изолацијата што ја покрива рамката на прозорецот значително ја намалува загубата на топлина со појава на топлинските мостови и во голема мера го подобрува термопотенцијалот на овој систем, достигнувајќи ги вредностите кои се применуваат за пасивните куќи.
Golden oak
Nussbaum
Mahagoni
Mooreiche
Braun
Siena rosso
Siena noce
Winchester
Douglasie
Streifen Douglasie
Bergkiefer
Oregon III
Eiche hell
Eiche rustikal
Shogun AC
Shogun AD
Shogun AF
Macore
Rosewood
Weiß
Papyrusweiß
Cremeweiß
Hellelfenbein
Zinkgelb
Lichtgrau
Achatgrau
Silbergrau
Silbergrau ungenarbt
Basaltgrau
Basaltgrau ungenarbt
Anthrazitgrau
Anthrazitgr. seidenglatt
Schiefergrau
Schiefergrau ungenarbt
Quarzgrau
Kobaltblau
Ultramarinblau
Brillantblau
Stahlblau
Blaugrü
Smaragdgrün
Moosgrün
Tannengrün
Karminrot
Rubinrot
Weinrot
Aluminium gebürstet
Earl platin
Quarz platin
Crown platin
Карактеристики на VEKA профилот.
Енергетска ефикасност

Стабилни повекекоморни системи со одлични изолациски карактеристики

Заштита од бучава

Висока звучна изолација овозможува мир и тишина во Вашиот дом.

Дизајн и долготрајност

Висококвалитетен PVC профил е отпорен на влијанието од надворешната средина, мазната површина е во боја и дезен по желба

Цврстина и стабилност

Употребата на специјално челично појачување обезбедув висока структурна стабилностост.